Филмовите заглавия, от които очакваме да бият касовите рекорди в кината догодина

Вече сме наясно с основните претенденти да бият касовите рекорди в кината през 2016 г. Освен "Отряд самоубийци", "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта", новата "Книга за джунглата", "Зулендър-2" и "Дедпул", който се очертава да бъде най-добрият филм, излизал от "Марвъл" досега, ето още 10 дългоочаквани мащабни кинопродукции:

Травис Фимъл от сериала "Викингите" има главна роля във филма на Дънкан Джоунс Warcraft по популярната поредица компютърни игри на "Близард ентъртейнмънт", с премиера на 10 юни.

Видео: Първи трейлър за Warcraft (2016)

Междувременно Дженифър Лорънс, която този месец приключва "Игрите на глада" с премиерата на "Сойка присмехулка, част 2", се появява догодина в друга популярна поредица. Новият "X-Men: Апокалипсис" е деветата комиксова екранизация за хората мутанти.

Апокалипсис (Оскар Айзък) е могъщ мутант, който приема за своя мисия "прочистването" на човешката раса. По пътя му ще застанат Мистик (Лорънс), Чарлз Ксавие (Джеймс Макавой) и екипа им от млади техни събратя със собствени дарби. По кината в края на май.

Видео: Първи трейлър за "X-Men: Апокалипсис"

От ляво на дясно: Дженифър Лорънс като Рейвън / Мистик, Роуз Бърн като Мойра Мактагърт, Джеймс Макавой като Чарлз / Професор Х, Лукас Тил като Алекс Самърс / Безред и Никълъс Холт като Ханк Маккой / Звяр в "X-Men: Апокалипсис" (2016). Снимка: Alan Markfield / Marvel / Twentieth Century Fox Film Corporation

Във финала на "Стар трек: Пропадане в мрака" (2013) екипажът на "Ентърпрайз" поема на първото си същинско звездно пътешествие, а в Star Trek: Beyond приключението продължава с Джъстин Лин - работил по третия, четвъртия, петия и шестия "Бързи и яростни", - който сменя Джей Джей Ейбрамс на режисьорския стол.

Съсценарист е Саймън Пег, а към актьорския екип се присъединява Идрис Елба в ролята на новия тайнствен злодей. Очакваме го по кината през юли, а междувременно от Си Би Ес анонсираха, че от януари 2017 се подновява и сериалът - половин век след началото на култовата фантастична поредица.

Видео: Първи трейлър за "Стар трек Beyond"

Идрис Елба и екипажът на "Ентърпрайз" на снимачната площадка. Снимка: Omaze

Другото лято се възражда и класиката от 80-те "Ловци на духове". Бихме ги нарекли "в поли", тъй като заглавните герои този път са в женски род, но от първия кадър е видно, че носят панталони. Към звездите от комедията "Шаферки" Мелиса Маккарти и Кристен Уиг се присъединяват Лесли Джоунс и Кейт Маккинън от тв шоуто Saturday Night Live. 

Режисира Пол Фийг ("Нежна полиция", "Шпиони"), а актьорите от оригинала Дан Акройд, Бил Мъри и Сигърни Уивър се появяват като гост-звезди. По кината от 15 юли.

Най-касовият филм на 1996 г. - "Денят на независимостта", също се завръща, но този път без Уил Смит. За сметка на това Джеф Голдблум и Бил Пулман отново се появявят на екран, 20 години след първата война срешу извънземните нашественици, а сред новите попълнения са Лиъм Хемсуърт, Майка Монро и Шарлот Генсбур.

Режисьорът Роланд Емерих обяснява, че в Independence Day: Resurgence (с българско заглавие "Нова заплаха") оригиналният му сюжет е разширен и дообогатен, а премиерата по света и у нас е насрочена за самото начало на лято 2016 - 24 юни.

Виж още: Първи трейлър за "Денят на независимостта-2: Нова заплаха"

"Търсенето на Дори" (вж. трейлър) е дългоочакваното продължение на хитовата анимация "Търсенето на Немо" (2003). Тв водещата Елън Дедженъръс се завръща като гласа на разсеяната синя рибка, която издирва семейството си в компанията на Немо и Марлин.

В оригинал героите се озвучават още от Албърт Брукс, Даян Кийтън, Уилям Дефо, Тай Бърел, Идрис Елба и Ед О'Нийл в ролята на октопода Ханк. Режисира отново Андрю Стантън, който е и автор на сценария. По кината от 17 юни - естествено, вече в 3D, но и на 2D.

"Първият Отмъстител: Войната на героите" е третият самостоятелен филм с Капитан Америка (Крис Евънс), а към него отново се присъединяват Железния човек (Робърт Дауни-джуниър), Черната вдовица (Скарлет Йохансон), Ястребовото око (Джеръми Ренър) плюс новия Спайдърмен - Том Холанд.

Действието се развива след събитията от "Отмъстителите-2: Ерата на Ултрон", а премиерата по кината у нас е в края на април, седмица преди американската.

Видео: "Доктор Стрейндж" - трейлър с БГ субтитри

Третата комиксова екранизация с герой на "Марвъл" догодина - "Доктор Стрейндж", се режисира от Скот Дериксън. В ролята на могъщия магьосник влиза Бенедикт Къмбърбач, а му партнират Тилда Суинтън като негов ментор, Чиуетел Еджиофор, който играе суперзлодея Барон Мордо, Рейчъл Макадамс и Мадс Микелсен.

Това е историята на неврохирурга д-р Стефан Стрейндж, който след ужасяваща автомобилна катастрофа открива тайнствения свят на магията и паралелните измерения. Антигероят се появява за първи път в комикса Strange Tales през юли 1963 г. Екранизацията се снима в Лондон, Ню Йорк, Хонконг и Непал, а премиерната дата е 4 ноември.

Виж още: 10-те предстоящи филма по комиксите на "Марвъл"

"Фантастични животни и къде да ги намерим" е по сценарий на самата Дж.К.Роулинг, която уточнява, че не е продължение или предистория на "Хари Потър" (макар "Ентъртейнмънт уикли" да го провъзгласяват за предистория).

Сюжетът е ситуиран 70 години преди началото на "Хари Потър и Философският камък", в Ню Йорк през 1926 г. Магизоологът Нют Скамандър, написал учебника на Хари Потър, откъдето е взето заглавието на филма, се играе от Еди Редмейн, който е на актуалната корица на "Ентъртеймънт уикли" в първи кадър от филма. По кината от 17 ноември 2016.

Година след "Междузвездни войни: Силата се пробужда", в средата на декември 2016, по кината пристига Rogue One: История от "Междузвездни войни". Действието се развива след "Епизод III: Отмъщението на ситите" - периодът на възход за галактическата Империя, но и начало на Бунта, разглеждан и в анимационния сериал "Междузвездни войни: Бунтовниците".

Режисира Гарет Едуардс ("Годзила"), а Фелисити Джоунс ("Теорията на всичко") е начело на актьорския състав. На първия кадър, разпространен от "Лукасфилм", са още Риз Ахмед, Диего Луна, Цзян Вен и Дони Йен. Очаква се филмът да покаже как бунтовниците открадват плановете за Звездата на смъртта, което води до събитията в "Епизод IV: Нова надежда".

Видео: Първи трейлър за Rogue One: История от Междузвездни войни

След като Джъстин Кърцел ги събра на екран в "Макбет", Майкъл Фасбендър и Марион Котияр си партнират отново под неговата режисура - в широкоекранната версия на видеоиграта Assassin's Creed.

Историческата приключенска поредица се екранизира с бюджет 150 млн. долара. По кината се чака от 21 декември, тъкмо навреме за Коледа 2016.

Сюжетът: Чрез революционна технология, която отключва генетичните му спомени, Калъм Линч (Майкъл Фасбендър) преживява приключенията на своя праотец Агилар в Испания през XV в. Той открива, че произхожда от тайно общество на наемни убийци (Assassins) и придобива невероятни умения и знания, за да се противопостави на могъщата съвременна организация на Тамплиерите...

Майкъл Фасбендър на първи кадър от Assassin's Creed. Снимка: Kerry Brown / Twentieth Century Fox Film Corporation