Карли Клос, Шанел Иман, Лиу Вен, Джоан Смолс и други супермодели позират покрай героите на трагедията след урагана Санди. Фотосесията обаче разгневи много хора.

Във февруарския си брой американското издание на модната библия е включило фотосесия със супермодели в дизайнерски тоалети на Oscar de la Renta, Donna Karan, Proenza Schouler и други, позиращи покрай пожарникари, лекари, членове на Държавната гвардия и много доброволци.

На пръв поглед сесията предизвиква доста недоумение - какво правят красиви момичета в рокли за хиляди долари противопоставени на медицински сестри например, докато в същото време в Ню Йорк и Ню Джърси все още има много страдащи от бедствието?!

Дали кадрите, заснети от Ани Лейбовиц, са просто начинът на "Вог" да отдаде почит на героите, които са помогнали, остава оспорвана тема.

Няма как да не отбележим, че списанието успя да събере $1,7 милиона в помощ на пострадалите, а под всяка снимка от фотосесията включват и цитати на героите. . 

Каквито и да са били намеренията на списанието, реакциите на читателите бяха противоречиви. Коментарите под снимките във Facebook варират от "Обичам я!" и "Индустриален шик" до "Нелепо... лош вкус..." и "Не разбирам". Някои дори ядосано обвиниха "Вог", че не моделите, а героите е трябвало да бъдат в дизайнерските дрехи, защото всъщност те са звездите на историята. 

Разгледай снимките и ни сподели какво мислиш!