Според една от най-добрите френски адвокатки Доминик Атя късометражният филм на "Луи Витон" за сп. Love по-скоро лансира проституция, отколкото да показва луксозната есенна колекция на марката.

Атя обвинява "Луи Витон", че приравняват лукса с втория най-печеливш незаконен бизнес в света (след наркотрафика) и ги призовава да свалят клипа от интернет.

В писмо до медиите адвокатката изказва мнение, че късометражният филм е "изключително шокиращо представяне на жената, което изобразява женското тяло като обект, а проституцията - като нещо игриво и забавно", информира британският "Дейли телеграф".

"Това е ужасно, защото се борим с идеята, че да проституираш е банално и е начин за набавяне на пари за дрехи", допълва тя.

В клипа топмодели като Кара Делевин, Джорджия Мей Джагър, Саския де Брау и Магдалена Фраковяк се разхождат по нощните парижки улици по бельо (или без) и палта от колекцията есен-зима 2013 на "Луи Витон".

Фотогалерия: Звезди и мода от Париж, 2013

От списанието все още не са коментирали случая, а от "Луи Витон" им прехвърлят цялата вина с думите: "Това видео бе създадено и се разпространява от Love Magazine". 

Виж и въпросния клип, преди да са го свалили: