В навечерието на празника на влюбените музикантите споделиха триумфа си на наградите "Грами" със своите половинки

Какъв по-добър подарък за Свети Валентин от това да закараш любимата жена на най-престижните музикални награди - и да си тръгнеш оттам с победа в цели пет категории.

На церемонията в неделя срещу понеделник "Фу файтърс" се оказаха най-успешните американски изпълнители, като изостанаха от британката Адел само с една статуетка.

Освен че взеха участие в шоуто, Тейлър Хокинс, Пат Смиър, Дейв Грол, Нейт Мендъл и Крис Шифлет позираха на червения килим заедно с половинките си.

В центъра на семейната снимка, естествено, бяха фронтменът Грол и втората му съпруга Джордин, с която са женени от 2003-та. Миналата година тя дори се снима във видеоклипа на групата към White Limo, в който участва и ветеранът Леми Килмистър.

Парчето взе "Грами" за хевиметъл изпълнение, а в рок категорията спечели Walk, също от наградения им албум Wasting Light.

Walk стана и рок песен на годината, а клипът, обявен от MTV за най-добро рок видео през 2011-а, е своеобразна пародия на филма с Майкъл Дъглас "Пропадане" (реж. Джоел Шумахер, 1993 г.). Виж и най-новият им сингъл These Days.