Честата употреба на текстови съобщения и Facebook е променила динамиката на срещите при подрастващите.

Комуникацията при подрастващите започва с промяна на Facebook статуса, установи проучване на Ericsson ConsumerLab относно влиянието, което тази възрастова група може да окаже върху технологичния бранш. 

Най-големите промени се наблюдават в процеса на ухажване, където целта е да поканиш другия на среща, показва проучването. Въпреки това тийнейджърите все още предпочитат да се срещат с потенциални романтични партньори лице в лице. 

Друга важна промяна е фактът, че когато обновят статуса на обвързаност във Facebook на „обвързан с” или „необвързан”, това се възприема от приятелите като официално становище, пише actualno.com. 

Писането на текстови съобщения си остава тийнеджърския избор за общуване, когато срещата на живо е невъзможна. Това е инструмент, който не нарушава обичайния им ритъм на живот. Телефонните разговори, от друга страна, се считат от подрастващите за по-подходящ начин на общуване за възрастните. Процентното съотношение на притежаване на смартфони и обикновени мобилни телефони е почти равно при 17-годишните, докато 13-годишните имат много по-силно желание да притежават смартфон, ако вече не разполагат с такъв. 

Проучването е проведено сред почти 2 000 тийнейджъри на възраст между 13 и 17 години в САЩ. Регистрираното поведение е сходно с наблюдаваните процеси в много други държави, пишат novini.bg.