Протестът е мирен, въпреки че е имало опити за сблъсъци с органите на реда

Докато текат дебатите за новия парламент, привърженици на "Атака" протестират пред парламента, като сред тях има и бивши депутати на партията.

Мирен протест с елементи на ескалации

Протестът не е бил обявен и полицията е останала изненадана, коли на полицията пристигат на място. Протестът е мирен, въпреки че е имало опити за сблъсъци с органите на реда.

Малко преди 10:00 часа протестиращите се опитаха да се преместят пред централния вход на парламента, но полицията не ги е допуснала.

Самите протестиращи са с разнородни искания. Една от недоволните гражданки зад парламента сподели, че е недоволна от присъствието на Меглена Кунева в кабинета и нейната политика към енергетиката. Но когато репортер на Нова телевизия ѝ зададе въпрос кой е министър на енергетиката, към когото тя може да се обърне, жената не успя да отговори.

Атака срещу НФСБ

Основен акцент на мероприятието е участието на НФСБ на Валери Симеонов във властта, като някои от протестиращите издигат плакати с надписи "Национален фронт за спасение на Бойко".

"Протестираме срещу правителството, което не е на националното спасение, а на националното погребение", заяви Гален Ганчев от "Атака" пред репортен на Би Ти Ви. Според него, в Народното събрание са влезли абсолютно всички национални предатели.

По думите му, националистическото обединение, което подкрепя властта, трябва да се нарича "Паричен фронт", защото неговите членове са били купени от ГЕРБ и са им били обещани постове.