Българинът подписа със солунския ПАОК, след като "Астън Вила" се отказаха от него заради високата заплата

Димитър Бербатов е приел офертата на гръцкия ПАОК и става техен играч за новия футболен сезон. Той обаче няма да може да се включи в мачовете им от груповата фаза на "Лига Европа", тъй като срокът за регистрация е изтекъл.

Това означава, че българският нападател ще може да се появи на терена в евротурнирите само ако ПАОК се класира да продължи по-нататък. ПАОК е в една група с "Борусия" (Дортмунд), "Краснодар" и "Кабала".

Според предварителната информация договорът със солунския клуб е за една година, срещу което Бербатов получава 1,5 млн. евро плюс още половин милион под формата на бонуси.

Фотогалерия: Гледки от Солун - денем и нощем

Президентът на ПАОК е голям фен на Бербатов и от доста време се опитва да го привлече в състава си, припомня Football24.bg. Моментът назря, след като българинът не успя да се разбере с "Астън Вила".

Късно снощи стана известно, че ръководството на английския клуб се е отказало от преговорите с Бербатов и мениджъра му Емил Данчев заради високи финансови претенции на 34-годишният нападател. Двамата бяха забелязани в базата на "Вила" вчера, но в крайна сметка в Бирмингам оттеглили офертата.

Предвиждаше се Бербо да взима скромните за неговите стандарти 20 хил. паунда на седмица, но в договора му щяха да присъстват клаузи със значителни бонуси за изиграни мачове и вкарани голове.

Другите варианти пред него бяха италианският "Сампдория" и швейцарският "Сион", но така и не се стигна до трансфер в някой от двата клуба.

Още футболни новини четете във Football24.bg

Източник: Football24.bg